Относящийся к Создателю
. Безълобие твори срд҃цьмъ, а чистоту тѣлъмь, то бо обое сътворить тя Бжи҃ю црк҃вь тѣлесьную акы творьчю и судити хотяштааго и акы икону (тя) чисту свою испытати мысляштя (ὡς τοῦ κτίσαντος). Изб.Св. 1076 г.
&sup&1&sup&, 294. Крѣпостью възмогъша вьсесильною творьчею, мужьскы въсприяша разумъ прч҃стыи, и змия же зълаго великаго ногами попьраша и низложиша (τοῦ κτίσαντος). Мин.сент., 094. Ок. 1095 г.
Бжи҃е и творьче имя его страшьно есть (ποιητοῦ). (Пс. XCVIII, 3) Псалт.Евг., 8 об. XI в.
Немощьнъ [вм.: не немощьнъ – οὐκ ἀδυνατεῖ] бо есть иже въ начало отъ прьсти земьныя се съставивъ пакы расыпавъшеся и обращьше въ землю, отъ неяже възято по творьчу отъвѣту, пакы въставити се (τοῦ δημιουργοῦ). Ио.екз.Бог.&sup&1&sup&, III, 98. XII–XIII вв.
[Адам] преступи... повелѣние творьче и изгнан. Лет.Авр., 3. XV в.
– В знач. сущ. Творчее, с. То, что относится к Творцу (Богу) и Его созидательной деятельности. Егда бо чесо ся не домыслимъ словомь, то разум ны ся дасть, якоже естество есть, егоже мы ся не домыслим, то бо есть и все сущно створило... о немьже ли не довѣдущеся, не домыслим, то ту различье разумѣемь, паче же рещи, изрядное разнествие... Бжи҃е ти и чл҃че, рекше, творчее и тварное. Шестоднев Ио.екз.&sup&2&sup&, 270. XV в.